torstai 21. elokuuta 2014

NuppineulatyynySeuraavana vuorossa oli ranteeseen kiinnitettää neulatyyny. Suunnittelin nepparilla kiinnitettävän ja irroitettavalla remmillä varustetun mallin. Nepparikiinnitykseen päädyin, jotta neulatyynyn saa kiinnitettyä muuallekkin kuin käsivarteen, esim vyöhön. Irroitettava hihna on kätevä. Oli mukava vihdoin päästä ideoimaan ja toteuttamaan jotakin ihan itse alusta loppuun. Kankaiden valinta tapahtui nopeasti. Farkku pitsiin ja kuviokankaaseen yhdistettynä kiehtoi. Kaavojen teko ja palojen leikkaus oli helppoa ja pian olinkin jo ompelemassa. 


Hihnan mutka meni hieman mönkään, mutta tumma lanka ei onneksi paljoa farkusta erotu. Itse tyynyosan paloja piti hetki pyöritellä, jotta kaikki meni oikein päin. Pitsin kiinnitys osoittautui haastavaksi. Pienen ratkomisen jälkeen pitsi oli päällispalassa ja aloin ompelemaan paloja kiinni toisiinsa. "Laatikon" ompelu oli pulmallista, mutta onnistui lopulta. Ensikerralla tekisin työjärjestyksen tuon osion kohdalla hieman toisin.   


Käänsin työn ja täytin vanulla. Leikkasin paksusta muovitetusta pahvista suorakaiteen muotoisen palan, jonka laitoin neulatyynyn sisälle estämään nuppineulojen pistämisen käsivarteen. Ompelin päädyn käsin umpeen. Pitsi törrötti vähän joka suuntaan, joten päätin ommella sen käsin kiinni kuviolliseen kankaaseen. Sain langat mielestäni hyvin piiloon.Irroitettava hihna


Nepparikiinnitys


Olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti