tiistai 12. elokuuta 2014

Tervetuloa, hyvä lukija!

Moikka,

Olen Inka. Juuri vaatetusompelijan opinnot aloittanut tyttö Jyväskylästä. Aloitin tämän blogin, jotta voin luoda portfolio-tyyppistä kollaasia koulutöistäni, aikaisemmista projekteistani ja vapaa-ajan harrastuksistani. Blogin avulla pystyn seuraamaan paremmin kehitystäni tulevien opiskeluvuosien aikana.

Hieman enemmän itsestäni... Ylä-asteella valitsin puutyöt. Ja valinnaisina lisää puutöitä. Kutomapuikot eivät pysyneet käsissä, eikä ompelukone totellut. Kamerat ja kuvien editointi veti puoleensa ja aloitin audiovisuaalisen viestinnän opinnot. Vuoden päästä vastakkain oli koulu ja lisääntyvät työtunnit. Pidin enemmän työstäni ja opinnot keskeytyivät. Vuosia kului ja usein tuli mieleen, että haluaisin tehdä jotain luovempaa, jotain jossa voisi itse suunnitella ja toteuttaa suunnitelmiaan.

Lähdin kokeilemaan Nuorten taidetyöpajaa ja löysin uudestaan kauan hukassa olleen inspiraation. Pääsin maalaamaan, ompelemaan, kunnostamaan ja askartelemaan. Melkein voisi sanoa, että vain mielikuvitus oli rajana ja se myös näkyi projekteissani. Vapaa-ajalla suunnittelin ja ompelin kavereille haaremihousuja ja sain paljon positiivista palautetta. Innostus ompelemiseen ja vaatteiden suunnitteluun kasvoi. Tuli kevät ja oli aika täyttää yhteishaku-lomakkeet. Kesällä postilaatikosta putosi kirje Jyväskylän ammattiopistolta: Sinut on hyväksytty opiskelemaan tekstiili- ja vaatetusalan perustutkintoa.

En olisi osannut kuvitellakkaan päätyväni näiden vuosien jälkeen ompelukoneen ääreen opiskelemaan itselleni ammattia. Koulu alkoi ja kokonaiskuva alkoi hahmottua: tämähän vaikuttaa mukavalta. Innolla odotan tulevia projekteja ja toivon löytäväni tästä itselleni työn, josta nautin.

Lisään aina projektin valmistuttua pienen koosteen suunnittelusta, työstämisestä ja lopputuloksesta. Katsotaan miten opinnot lähtevät sujumaan ja kuinka blogin kirjoittaminen ensikertalaiselta onnistuu.

Mukavia lukuhetkiä,
Terveisin Inka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti