tiistai 26. elokuuta 2014

Tilkut järjestykseen

Kävin eilen vintiltä kaivamassa tilkkupussit parempaan käyttöön. Joukossa oli äidin vanhoja kankaita, kuten myös Eurokankaasta ostettuja valmiita tilkkupusseja. Nyt kaikki on nätisti koulun kaapissa odottamassa uusia ideoita.


Saa nähä kauanko kankaat pysyvät siististi laatikossa viikattuina... Yllä myös apurini Papu 4kk, jonka ansiosta aikaa kului hieman odotettua kauemmin.

torstai 21. elokuuta 2014

NuppineulatyynySeuraavana vuorossa oli ranteeseen kiinnitettää neulatyyny. Suunnittelin nepparilla kiinnitettävän ja irroitettavalla remmillä varustetun mallin. Nepparikiinnitykseen päädyin, jotta neulatyynyn saa kiinnitettyä muuallekkin kuin käsivarteen, esim vyöhön. Irroitettava hihna on kätevä. Oli mukava vihdoin päästä ideoimaan ja toteuttamaan jotakin ihan itse alusta loppuun. Kankaiden valinta tapahtui nopeasti. Farkku pitsiin ja kuviokankaaseen yhdistettynä kiehtoi. Kaavojen teko ja palojen leikkaus oli helppoa ja pian olinkin jo ompelemassa. 


Hihnan mutka meni hieman mönkään, mutta tumma lanka ei onneksi paljoa farkusta erotu. Itse tyynyosan paloja piti hetki pyöritellä, jotta kaikki meni oikein päin. Pitsin kiinnitys osoittautui haastavaksi. Pienen ratkomisen jälkeen pitsi oli päällispalassa ja aloin ompelemaan paloja kiinni toisiinsa. "Laatikon" ompelu oli pulmallista, mutta onnistui lopulta. Ensikerralla tekisin työjärjestyksen tuon osion kohdalla hieman toisin.   


Käänsin työn ja täytin vanulla. Leikkasin paksusta muovitetusta pahvista suorakaiteen muotoisen palan, jonka laitoin neulatyynyn sisälle estämään nuppineulojen pistämisen käsivarteen. Ompelin päädyn käsin umpeen. Pitsi törrötti vähän joka suuntaan, joten päätin ommella sen käsin kiinni kuviolliseen kankaaseen. Sain langat mielestäni hyvin piiloon.Irroitettava hihna


Nepparikiinnitys


Olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen. :)

torstai 14. elokuuta 2014

Ryhmätyö: "3D" muotikuva


Ryhmätyö, jonka aiheena oli eri tyylit pukeutumisessa. Aiheesta tuli tehdä muotikuva. Saimme teemaksi bisnes. Suunnittelimme naiselle kynähameen mustasta kankaasta ja paidan vaaleanvihreästä satiinikankaasta. Teimme mallille muotoja ja 3D-efektiä vanulla ja rypytyksillä. Sirja maalasi naiselle kasvot ja minä koivet. Ensimmäinen ryhmätyö sujui kokonaisuudessaan hyvin.

keskiviikko 13. elokuuta 2014

Sormineulatyyny

Koulu on alkanut ja pääsimme ensimmäisen pienen työn pariin. Kyseessä on sormineulatyyny, joka on tehty ympyrän muotoisesta fleecetilkusta, pullonkorkista, vanusta ja kuminauhasta. Apuna käytettiin liimaa ja lankaa. Se on näppärä apuväline ompelussa, tulee varmasti käyttöä!


tiistai 12. elokuuta 2014

Tervetuloa, hyvä lukija!

Moikka,

Olen Inka. Juuri vaatetusompelijan opinnot aloittanut tyttö Jyväskylästä. Aloitin tämän blogin, jotta voin luoda portfolio-tyyppistä kollaasia koulutöistäni, aikaisemmista projekteistani ja vapaa-ajan harrastuksistani. Blogin avulla pystyn seuraamaan paremmin kehitystäni tulevien opiskeluvuosien aikana.

Hieman enemmän itsestäni... Ylä-asteella valitsin puutyöt. Ja valinnaisina lisää puutöitä. Kutomapuikot eivät pysyneet käsissä, eikä ompelukone totellut. Kamerat ja kuvien editointi veti puoleensa ja aloitin audiovisuaalisen viestinnän opinnot. Vuoden päästä vastakkain oli koulu ja lisääntyvät työtunnit. Pidin enemmän työstäni ja opinnot keskeytyivät. Vuosia kului ja usein tuli mieleen, että haluaisin tehdä jotain luovempaa, jotain jossa voisi itse suunnitella ja toteuttaa suunnitelmiaan.

Lähdin kokeilemaan Nuorten taidetyöpajaa ja löysin uudestaan kauan hukassa olleen inspiraation. Pääsin maalaamaan, ompelemaan, kunnostamaan ja askartelemaan. Melkein voisi sanoa, että vain mielikuvitus oli rajana ja se myös näkyi projekteissani. Vapaa-ajalla suunnittelin ja ompelin kavereille haaremihousuja ja sain paljon positiivista palautetta. Innostus ompelemiseen ja vaatteiden suunnitteluun kasvoi. Tuli kevät ja oli aika täyttää yhteishaku-lomakkeet. Kesällä postilaatikosta putosi kirje Jyväskylän ammattiopistolta: Sinut on hyväksytty opiskelemaan tekstiili- ja vaatetusalan perustutkintoa.

En olisi osannut kuvitellakkaan päätyväni näiden vuosien jälkeen ompelukoneen ääreen opiskelemaan itselleni ammattia. Koulu alkoi ja kokonaiskuva alkoi hahmottua: tämähän vaikuttaa mukavalta. Innolla odotan tulevia projekteja ja toivon löytäväni tästä itselleni työn, josta nautin.

Lisään aina projektin valmistuttua pienen koosteen suunnittelusta, työstämisestä ja lopputuloksesta. Katsotaan miten opinnot lähtevät sujumaan ja kuinka blogin kirjoittaminen ensikertalaiselta onnistuu.

Mukavia lukuhetkiä,
Terveisin Inka