sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Asiakastyö: Hame

Ensimmäinen asiakastyö on aiheeltaan hame. Teen luokkakaverilleni kynähametta värikkäästä Melli Mello:n kankaansta. Hän sai itse suunnitella mallin ja minun osuudekseni jää toteutus mittojen mukaan.

Tekninen kuva, mallianalyysi ja tussi/PSP9 muotikuva


Aloitin projektin ottamalla asiakkaasta mitat, jonka jälkeen piirsin 1:4 peruskaavan. Peruskaava piirrettiin tämän jälkeen oikeassa koossa ruskealle paperille. Seuraavaksi kopioin kaavan silkkipaperille ja leikkasin lakanakankaasta harjoitushameen kappaleet.

Melli Mello:n kangas ja muotikuva

Muotolaskosten ompelu oli odotettua hankalampaa. Muutaman ratkomiskerran jälkeen homma alkoi sujumaan ja lopputulos oli kelvollinen. Vetoketjun ompelu oli helpompaa kun kuvittelin, kunhan uskaltaa ommella tarpeeksi läheltä. Vetoketjupaininjalka on kyllä loistava apu! Vyötärökaistaleen ompelua varten saimme paperisen ohjeen. Tulkitseminen oli aluksi hankalaa, mutta muutaman selvennyspyynnön jälkeen kaistale oli kiinni hameessa. Helma ommeltiin harjoituksen vuoksi käsin. 

Vyötärökaistaleen omeplu, vetoketjun kiinnitys, muotolaskosten silitys ja helman käsinompelu

Harjoitushame valmistui ja jännityksellä odotin sovitusta. Hame asiakkaan päälle ja helpotukseksi totesin ettei piirto- / kaavoitusvaiheissa ollut tullut isompia virheitä! Lisään kuvia myöhemmin. Seuraavaksi vuorossa on pienet muutokset peruskaavaan ja virallisen hameen kuosittelu.


OSA 2

Kuosittelua isossa koossa

Leikkuusuunnitelma, leikattujen ja huoliteltujen kaitaleiden ompelu hameeseen.
Rullapäärmätyn ja pomutetun röyhelön ompelu hameen miehustaan.
Toinen sovitus: pientä korjattavaa.
Valmis hame asiakkaan päällä. Vasemmalla päälle ommeltava pitsivetoketju.  
Valmis hame: röyhelökaitale ja harmaa sähköistymätön vuori.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti