perjantai 27. marraskuuta 2015

Farkut

Toisen vuoden ensimmäinen työ oli farkut. Aloitin ottamalla mitat asiakkaasta. Piirsin peruskaavan mittojen mukaan ja tämän jälkeen alkoi kuosittelu.

Tunnelmakuva

Asiakas toivoi perus pillifarkkuja, jotka ovat hieman lyhyet nilkoista. Kaavojen teko oli helppoa, mutta kun ensimmäisen sovituksen aika tuli, totesin että ratkojalle tulee käyttöä. Usealla pienellä hienosäädöllä sain farkut ihonmyötäisiksi ja istumaan nätisti asiakkaan päällä.

Housujen teossa tuli eteen paljon tuttuja työvaiheita. Osasta olimme tehneet harjoitukset ennen virallisen työn aloittamista, osa oli tuttua aikaisemmista töistä.

Farkun käsitteleminen oli kokonaisuudessaan simppeliä, mutta pienten kulmien tai taitosten tekeminen oli ajoittain haastavaa paksun materiaalin vuoksi. Kaksineula-tikkauksella sai esim. taskunsuista ja sivusaumoista siistit ja ammattimaisen näköiset.

Farkkujen teossa tulee mieleen kulutukset, jotta ne näyttävät ns. "kaupasta ostetuilta". Meinasimme alkaa tekemään täällä koululla kulutuksia, mutta taidan jättää tämän asiakkaan haasteeksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti